🐟🍔 Tuna Burger 🐟🍔

PicsArt_03-02-12.52.29


Όλοι κάποια στιγμή της ζωής είχαμε φαγητό στο σπιτί από την προηγούμενη μέρα….και ειδικά αν είναι ψαράκι δεν σου κάνει αίσθηση να ξαναφάς το ίδιο.

Γενικά δεν μου αρέσει να τρώω δύο μέρες το ίδιο φαγητό , για αυτό και αποφάσισα να κάνω μια κατηγορία με συνταγές, «left overs» γιατί εν καιρό κρίσης δεν είναι για να πετάμε και φαγητό …

Η πρώτη συνταγή λοιπόν, είναι φιλέτο τόνου (φρέσκο) που τον είχα κάνει κοκκινιστό στον φούρνο με  κρεμμυδάκι, σκόρδο και μυρωδικά και αποφάσισα να το μετατρέψω την επόμενη σε μπεργκεράκι….

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει δύο τρόπους… την βαριέμαι να μαγειρέψω version και πεινάω και την μπελαλίδικη αλλα φαντασμαγορική εκδοχή…

Ξεκινάω με τα δύσκολα χεχε


ΥΛΙΚΑ για μπελαλίδικη version

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. φιλέτο από οποιοδήποτε  ψάρι, χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα, περασμένο είτε από τη μηχανή του κιμά είτε από το multi
  • 1 αβγό
  • ξύσμα από ½ λάιμ
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού ( περασμένη από το multi )
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4 ροδέλες ντομάτας
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού, χονδροκομμένα
  • σως ταραμά  ή οποιαδήποτε σως σας αρέσει (προαιρετικά)

    EKTEΛΕΣΗ για μπελαλίδικη version

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

    Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το κρεμμύδι, το ψάρι, το αβγό, τα ξύσματα, το ψωμί, και το αλατοπίπερο, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα κιμά, και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.

    Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε  μπιφτέκια των περίπου 200 γρ. το καθένα. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

    Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ, από την εσωτερική πλευρά τους, ώσπου να ζεσταθούν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

    Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με σως ταραμά, αν θέλουμε, με τη σος, τοποθετούμε την ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι ψαριού και σκεπάζουμε με το επάνω ψωμάκι. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα μπιφτέκια.


EKTEΛΕΣΗ – για βαριέμαι να μαγειρέψω πάλι version
PicsArt_03-02-12.56.34
Ξεψαχνίζούμε το ψαράκι μας και αντί να φτιάχνουμε μπιφτέκια ,τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ, από την εσωτερική πλευρά τους, ώσπου να ζεσταθούν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με σως ταραμά, αν θέλουμε, με τη σος, τοποθετούμε την ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι ψαριού και σκεπάζουμε με το επάνω ψωμάκι.

 


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.