ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΑΤΑ & ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΙΑΤΑ

16121494_10154282044307444_829618134_o

@makeitgourmet

Αλλάζοντας λίγο τις μαγειρικές μας συνήθειες και επιλέγοντας λιγο διαφορετικά υλικά, ακόμη και οι πιο κλασικές μαμαδίστικες συνταγές μπορούν να γίνουν πολύ πιο ελαφριές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσουν την παραδοσιακή βάση τους. Δεν έχει σημασία πόσων χρόνων είσαι, πόσο καλά μαγειρεύεις, πόσο καλά μαγειρεύει η σύζυγός σου. Το φαγητό της μαμάς σου θα είναι πάντα σε άλλο level, γιατί προέρχεται πολύ απλά από την μία και μοναδική ΜΑΝΟΥΛΑ. Από εκεί που οι γεύσεις δεν είναι μόνο γεύσεις, αλλά και αναμνήσεις και περιέχουν παιδικότητα και πολύ αγάπη...

Διαβάστε περισσότερα →


ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

giphy5

Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή.Η Mεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες που βρέθηκε ότι είχαν οι κάτοικοι της Κρήτης και της Νότιας Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Είναι ξακουστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες καθώς προφυλάσσει από εμφράγματα του μυοκαρδίου και από διάφορες μορφές καρκίνου, είναι φτωχή σε θερμίδες, τονώνει τον οργανισμό, βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου κ.ά.
Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών ζουν περισσότερο, ενώ πολύ σπανιότερα σε σχέση με τους Αμερικανούς και τους Βορειοευρωπαίους πάσχουν από καρκίνο εντέρου και στήθους ή καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα →

Advertisements